Jeroen van Wassenaer

Als kenner van het ondernemingsrecht zich specifiek richtend op het adviseren en procederen bij vastgelopen besluitvorming in familiebedrijven, landgoederen, stichtingen en verenigingen.

Daarin ook actief als Mfn-Mediator.

Specialist in vennootschapsrecht, met name rondom (rafels bij) aandelentransacties.

Staat cliënten bij in ondernemingsrechtelijke procedures zoals voor de Ondernemingskamer in Amsterdam en bij bestuurdersaansprakelijkheidsclaims.

Beschikt over een brede kennis en ervaring op het gebied van Corporate Governance (goed ondernemingsbestuur). En van Family Governance (goed bestuur bij familiebezit). Zoals de rechten en plichten van aandeelhouders, bestuurders en commissarissen, hun onderlinge formele verhouding en -omgang.

Publiceert hierover regelmatig via blogs, houdt presentaties en ontwikkelt een governance-code voor (families met een) familiebedrijf.

In het verleden heeft hij leidende bestuursfuncties bekleed in de farmaceutische industrie en was hij jarenlang voorzitter van een belangenvereniging met 1200 leden. Hij is o.m. lid van de Vereniging Corporate Litigation, Platform Business Mediation, en bestuurslid van Stichting ACB Mediation voor Familiebedrijven. Daarnaast zit hij in verschillende landgoedbesturen.

MEER OVER JEROEN’S EXPERTISE