Barend van Luyn

Barend van Luyn is gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Daarnaast heeft hij kennis van en ruime ervaring met commerciële contracten en het voeren van procedures.

Mr. Van Luyn is als advocaat begonnen in de civiele procespraktijk waarbij de nadruk lag op ondernemingen. Ruim 20 jaar geleden specialiseerde hij zich in het arbeidsrecht. Hij is begonnen met een praktijk waarin hij wekelijks bij de rechtbank was, vaak in kort geding. Sindsdien is veel veranderd, voor wat betreft het recht, voor wat betreft zijn clientèle en misschien ook wel voor wat betreft hemzelf.  De meeste zaken worden geschikt, maar mr. Van Luyn procedeert nog steeds graag. Naast zijn werk als advocaat, zit mr. Van Luyn een jurisprudentieoverleg voor en doceert hij het vak Moot Court aan de Universiteit Leiden.

Na lange tijd managing partner te zijn geweest bij een middelgroot advocatenkantoor, liet hij in 2016 de vergaderingen achter zich en begon hij voor zichzelf. Met Loyal kan hij weer 100% advocaat zijn en dat is goed voor hem en goed voor zijn cliënten.

De kracht van mr. Van Luyn is dat hij academische kennis koppelt aan de dagelijkse praktijk. U krijgt niet alleen een goed onderbouwd juridisch stuk, u krijgt ook een oplossing aangereikt.

Naast zijn werk als advocaat, heeft mr. Van Luyn deel uitgemaakt van beroepscommissies, heeft hij gepubliceerd en doceerde hij aan professionals uit verschillende beroeps­groepen. Hij is oud-voorzitter van het Gerard Hamer Instituut (GHI), lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA), de Vereniging voor Arbeidsrechtadvocaten (VAAN), heeft de Postacademische Leergang Arbeidsrecht met succes doorlopen (PALA) en is lid van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Talen:

Frans, Duits, Engels, Nederlands.

Contact:

Telefoon: 020-2613998
E-mail: barend.vanluyn@loyal.nl